Personalia

naam Tim van Velthoven
functie Contextual Designer
geboortedatum 06–09–1996
geboorteplaats Nijmegen
woonplaats Nijmegen
nationaliteit Nederlandse
rijbewijs B
burgerlijke staat ongehuwd

Over mijzelf

Als contextual designer gebruik ik onder andere data-analyse om tot ontwerpen te komen die aansluiten bij en inspelen op de omgeving en / of het individu. Als ontwerper vraag ik mij telkens binnen projecten af wat de bewuste en onbewuste werking is van gedrag binnen een bepaalde context. Om deze ontwerp vragen te kunnen beantwoorden zoek ik vaak de combinatie op van nieuwe technologieën die gepaard gaan met grafisch en interactief ontwerp.

 

De afgelopen jaren heb ik met deze opgedane ervaring, tijdens mijn studie en freelance werk, creativiteit eigen weten te maken en deze volledig weten te benutten. Met passie voor zowel technologie als creativiteit zet ik door tot het beoogde resultaat pas is behaald. Ook ben ik door deze ervaring niet bang om open en eerlijk te communiceren evenals de leiding te nemen en ervoor te zorgen dat alles in goede banen wordt geleid.

Relevante projecten

the new news ⟶
De groeiende agressie en bedreigingen die via social media geuit worden richting bekende Nederlanders is een steeds groter probleem. De interactieve installatie “the new news geeft een inkijk in die wereld.

 

the heat calender ⟶
Een project waarbij een unieke kalender op basis van jouw specifieke locatie wordt gegenereerd. De gebruikte data was onder andere de tempratuur en de luchtvochtigheid van die dag

 

generave ⟶
Een live performance code schrijven waarbij een synthesizer de geschreven code om wist te zetten tot muziek. Met visuals en een bewegingssensor werden verschillende aspecten beinvloed en werden zij een onderdeel van dit optreden.

ontwikkelomgevingen

HTML, CSS, Java, Python, Processing, Photoshop, Illustrator, Indesign

talenkennis

Nederlands Moedertaal
Engels Goede beheersing
Duits redelijke beheersing

werkervaringen

2019 – heden gewoon tim Nijmegen
Als zelfstandige ben ik tijdens mijn studie aan de gang gegaan met het ontwikkelen van websites en andere grafische uitingen voor externe partijen. Waaronder logo’s, posters, flyers en uitnodigingen.
2018 – heden gewoon tim Nijmegen